Rožinė Himalajų druska

2,49

Himalajų druska turi baktericidinių savybių, skoniu šiek tiek skiriasi nuo kitos druskos rūšių, yra švelnesnė, tinka maistui įprastai gardinti, ją naudoja geriausi restoranai ir sveiko maisto gamintojai. Ši druska taip pat plačiai naudojama kosmetologijoje, odos priežiūros priemonių gamyboje, kulinarijoje, liaudies medicinoje, saunose, pirtyse, vonioms. Himalajų druskos vonios atpalaiduoja, drėkina odą, palankiai veikia kamuojant dermatitui, egzemoms, niežuliui.

Aprašymas

Tai seniausia, švariausiai išsilaikiusi, neapdorota ir dirbtiniu būdu nevalyta (nerafinuota) druska, gausi mikroelementų ir mineralų, kai tuo tarpu įprastoje stalo druskoje dominuoja natrio chloridas, dirbtinai pridėtas jodas ir fluoras. Teigiama šios druskos savybė – palankesnis kalio ir natrio santykis (daugiau kalio ir mažiau natrio lyginant su įprasta druska), galintis padėti organizme išlaikyti tinkamą skysčių pusiausvyrą organizme, kas svarbu sergantiesiems širdies ligomis… Himalajų druska – tai nerafinuota, natūrali ir neperdirbta druska, kasama iš druskų urvų, susiformavusių prieš kelis šimtus milijonų metų išdžiūvus vandenynui. Šios druskos klodai glūdi 300 – 600 m gylyje, Himalajų papėdėje, Pakistane ir yra apsaugoti nuo išorinės aplinkos poveikio, todėl nėra užteršti. Galimi keli Himalajų druskų variantai:
  • Kristalinė Himalajų druska, Smulki ;
  • Kristalinė Himalajų druska, Rupi ;