Juodoji Himalajų druska

2,49

Juodoji Himalajų druska jau nuo senovės naudojama Indijoje ir kitose Azijos šalyse. Ši druskos rūšis yra rusvai pilkos spalvos, turi aitrų kvapą, primenantį virtų kiaušinių kvapą.Juodoji Himalajų druska jau nuo senovės naudojama Indijoje ir kitose Azijos šalyse. Ši druskos rūšis yra rusvai pilkos spalvos, turi aitrų kvapą, primenantį virtų kiaušinių kvapą.

Aprašymas

Juodoji Himalajų druska jau nuo senovės naudojama Indijoje ir kitose Azijos šalyse. Ši druskos rūšis yra rusvai pilkos spalvos, turi aitrų kvapą, primenantį virtų kiaušinių kvapą. Skonis sūrus, bet stiprumu skiriasi nuo įprastos druskos ir patiekalams suteikia virtų kiaušinių prieskonį. Ši druska suteikia tikrai originalų ir nepakartojamą skonį. Druską sudaro natrio chloridas (sūrumas), natrio sulfatas (kartumas), geležies sulfidas (rožinis atspalvis), vandenilio sulfidas (kiaušinio kvapas). Valant druską pašalinami tik mechaniniai nešvarumai, nededami jokie priedai ar dažikliai. Druskos beriama į salotas, chaats (indiškas patiekalas), raitas (indiškas patiekalas) ir daugybę kitų aštrių patiekalų. Šioje druskoje yra mikro ir makro elementų (kalcio, kalio, magnio, natrio, geležies, jodo. Tinka sportuojantiems ir dirbantiems sunkų fizinį darbą, tinka žmonėms su aukštu kraujo spaudimu (santykinai mažas natrio kiekis); plačiai naudojama ajurvedoje – laikoma prie šaldantį poveikį turinčių prieskonių, naudojama mažinant vidurių pūtimą, esant skrandžio ligoms (mažina skrandžio rūgščių išsiskyrimą), padeda turint skydliaukės problemų. Ypač vertinama veganiškoje virtuvėje ruošiant tofu, salotas – suteikia pateikalams kiaušinio skonį.